Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liberaler och socialdemokrater listar vilka de vill ska styra Kumla

Det är inte bara högsäsong för julklappar. Nu börjar lagen formera sig inför kommunalvalet nästa höst.

Annons
Henrik Andersen, Christina Örnebjär, Christian Lahesalu, Kajsa Rosén och Magnus Ivarsson kandiderar till kommunfullmäktige för Liberalerna nästa år.

För någon vecka sedan presenterade Liberalerna i ett pressmeddelande i vilken ordning de placerar sina kandidater på valsedeln. Vid ett medlemsmöte kom man fram till en lista med 22 namn. De fem översta, som är det antal platser partiet har i kommunfullmäktige i dag är: Christian Lahesalu, Kajsa Rosén, Magnus Ivarsson, Christina Örnebjär och Henrik Andersen.

Om S fortsätter styra i Kumla efter valet 2018 kan vi få se dessa politiker på toppositioner i nämnderna: Thomas Andersson, Annica Moberg, Marianne Arvidsson, Carl-Gustav Thunström, Katarina Hansson, Andreas Brorsson, Jeanette Widström, Gunnel Kask, Stefan Svensson, Annica Sjöqvist och Ulla Engkvist-Gullberg.

Någon klar lista har socialdemokraterna ännu inte presenterat. Däremot berättar de i ett pressutskick nu vilka kandidater de har som ordförande och vice ordförande till de olika nämnderna. Det är i stort sett välkända partinamn, utom i något fall. Thage Arvidsson är visserligen ett känt namn, men under den tid då han var näringlivsdirektör, kommundirektör och vd för Kumla Fastigheter, var han inte politiskt aktiv. Nu föreslår S att han ska bli ordförande i myndighetsnämnden, med Marianne Arvidsson som vice ordförande. I övrigt ser förslagen ut så här: Nämnden för livslångt lärande - Thomas Andersson, ordförande och Annica Moberg, vice ordförande, Kommunfullmäktige - Carl-Gustav Thunström, ordförande, Kommunstyrelsen - Katarina Hansson, ordförande och Andreas Brorsson vice ordförande, Samhällsbyggnadsnämnden - Andreas Brorsson, ordförande och Ulla Engkvist-Gullberg vice ordförande, Socialnämnden - Gunnel Kask, vice ordförande och Annica Sjöqvist, ordförande, Kultur- och fritidsnämnden - Stefan Svensson, ordförande och Jeanette Widström vice ordförande.

Mer läsning

Annons