Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LIF:s pojkar jagar på mot guld

Det blev vidare avancemang i SM-spelet för LIF Lindesbergs A-pojkar efter helgens matcher i arenahallen. – Vi låg under länge mot Tyresö, då var det nervöst. Men då vände killarna så nu är vi vidare till steg 4, säger tränaren Bengt Zetterlund.

Annons
Mot SM. Tyresö (i svart) mötte Lidingö (i rött) under söndagen. När Tyresö senare ställdes mot Lif Lindesberg blev det hemmalaget som segrade med siffrorna 35 – 28. Förlust för Lif blev det bara mot Sävehof.

I steg 3 i SM-spelet som spelades i Lindesbergs arena i helgen ställdes LIF mot Sävehof, Tyresö, Lidingö och Sannadal.

Efter att ha vunnit steg ett var laget direktkvalificerat till steg 3.

Lif hade anmält intresse för att arrangera helgens spel vilket gav laget hemmaplan.

– Det vill vi alltid vara på. Vi tycker vi har en fin arena, säger tränaren Bengt Zetterlund som även är en av tävlingsledarna.

Efter två vinster på lördagen, mot Lidingö och Sannadal, och förlust på söndagen mot Sävehof var LIF tvungna att vinna mot Tyresö.

Vilket LIF till slut gjorde, med siffrorna 35 – 28.

– Det kändes bra. Det är topp 20 så nu är det bara de bästa lagen kvar, säger spelaren Daniel Wiklund.

Förutom LIF gick Sävehof vidare till steg fyra som spelas den 14 – 15 mars.

– Det ser vi fram emot, säger Daniel Wiklund.

Mot SM. Tyresö (i svart) mötte Lidingö (i rött) under söndagen. När Tyresö senare ställdes mot Lif Lindesberg blev det hemmalaget som segrade med siffrorna 35 – 28. Förlust för Lif blev det bara mot Sävehof.
Hejade. ”Det är en väldigt fin anläggning det här, allt har varit till belåtenhet för grabbarna”, säger Tomas Pettersson. Han och Lotta Johnsson hejade på Tyresö.
Lif:s Jesper Söderlund och Daniel Wiklund.
Fyllda läktare. ”Ekonomiskt är det bra att få hit lagen och att slippa åka iväg. Dessutom är det bra publikmässigt. När vi har spelat har det varit fullt på läktaren”, säger Bengt Zetterlund.
Värmer upp. Under matchen mellan Tyresö och Lidingö passade LIF-spelarna Isac Holm och Robert Mjörnander på att värma upp inför Tyresö-matchen.

Mer läsning

Annons