Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindåsens skola redo för barnen

Första spadtaget togs före valet, och nu står nya Lindåsens skola och förskola på plats. I fredags var det slutbesiktning.

Annons
Stort klassrum. Mattias Looström, vd på Laxå kommunfastigheter, visar det nya trekantiga klassrummet.Bild: Katarina Hanslep

Laxå. Mattias Looström, vd på Laxå kommunfastigheter, är lättad. Kommunens inspektörer gav grönt ljus för att börja använda bygget som förskola och F-3-skola.

– Nu är byggnaden godkänd, det är bara småjusteringar kvar, säger han.

Slutbesiktningen pågick under hela fredagsförmiddagen, då varje entreprenörs arbete besiktades. Hela byggprocessen har gått enligt planerna.

– Vi har hållit tidsramar och budget. Totalt har det kostat 22 miljoner kronor, berättar Mattias Looström.

En hel del av arbetet var redan gjort på fabriken i de moduler som köptes in.

Allt startade i höstas med flytten av modulerna från Hasselfors skola till Laxå. När de kom på plats ställdes nya moduler dit och arbetet har varit att synka ihop de två huskropparna. Med nya tak, väggar och golv är det nu bara dörrarna som påminner om att skolhuset använts i många år förut. Inredningen är modern, med låga tvättställ och toa, och en elhiss på skötbordet till förskoledelen. Hasselfors skola är i stort sett intakt.

Fastighetsskötaren Ola Larsson har nu att lära sig en helt ny skola och förskola.

– Det är en utmaning. Nu gäller det att komma ihåg var alla klassrum ligger!

Besiktning. Mattias Looström och Olov Nilsson diskuterar med byggledaren Kjell-Arne Andersson från Abacum på slutbesiktningen av nya Lindåsens skola och förskola.

Mer läsning

Annons