Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löfven sträcker ut handen till borgerliga partier 

Vi är fullt ut beredda att bilda en handlingskraftig regering för Sverige och därför kommer jag att ta de möjligheter som finns på olika sätt – men däremot inte med Sverigedemokraterna, säger S-ledaren Stefan Löfven till TT i sin första intervju sedan valresultatet kommit.

Annons

TT: Vilka partier ser du då som naturliga i regeringen? Jag ser Miljöpartiet som en naturlig samarbetspartner och kommer därför att inleda samtal med dem, men jag vill gärna ha samtal med andra också. Jag har sagt tidigare att Vänsterpartiet är ett parti vi har bra samarbete med, svarar Löfven.

Löfven säger att han också sträckt ut handen till de borgerliga partierna, och tänker då främst på Folkpartiet och Centerpartiet. Han säger dock att alla partier därmed inte måste sitta i regeringen.

- Man kan ta det i enskilda sakfrågor. Men det första nu är att ta fram en budget, om vi får förtroendet att bilda regering är det det första som ska göras.

TT: Hur ser du på möjligheten att få igenom en budget?

-Det ser jag goda förutsättningar för. Det kommer Magdalena Andersson (partiets ekonomiskpolitiske talesperson) att fixa bra, svarar Löfven.

Mer läsning

Annons