Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lördagsöppet på bokbytardag

På lördag blir det bokbytardag och musik för barn när Lekebergs bibliotek har extraöppet.

Annons

I år är det 15 år sedan biblioteket flyttade in i sina nuvarande lokaler i kommunhuset och det uppmärksammar man bland annat genom att hålla öppet några lördagar under året, en dag när biblioteket normalt har stängt.

– Vi hade öppet en lördag i februari och nu en i april. Sedan blir det två i höst. Vi tror att en del som normalt inte har tid att gå till biblioteket kommer om vi har lördagsöppet, inte minst barnfamiljer, säger Lotta Bergsten på Lekebergs bibliotek.

Egen bokbytardagPå lördag kan just barnfamiljerna se fram emot musikunderhållning av Henrik Ekstrand och Synnöve Ericsson på bibliotekets barnavdelning. Dessutom kan den som vill ta med sig en eller flera böcker och byta bort.

– Förra året var vi med på den Stora bokbytardagen, som arrangeras på olika håll i landet. Men i år när den arrangeras, den 25 maj, har vi personalutbildning, så vi valde att förlägga vår bokbytardag till den här lördagen. Vi tror att det kanske kan komma fler och byta till sig böcker en lördag än en vardag, säger Lotta Bergsten.

Bibliotekets öppettider på lördag är klockan 10 till 13.

LARS-IVAR JANSSON

Mer läsning

Annons