Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målbild viktig i Kajsas budskap

Kajsas råd till unga: Ha en klar målbild, även om vägen till arbete sedan blir en annan.

Annons
150 personer deltog vid torsdagens lunchträff där Kajsa Bergqvist berättade om sin idrottskarriär.Foto: Cathrine Gustavsson

 Projektet matchning.nu firar två år nu i mars och fortsätter även under 2015. Nästan 350 ungdomar har hittills fått praktik genom projektet, som är ett samarbete mellan Örebro kommun och arbetsförmedlingen. Vid torsdagens lunchträff med företag som är eller som vill bli engagerade i samarbetet berättade representanter från Vuxam och arbetsförmedlingen vad det innebär att delta. Inredningsföretaget JSA berättade vilken nytta de haft av matchning.nu, innan det var dags för dagens gäst Kajsa Bergqvist. Hon blev intervjuad av Stina Storm från City Örebro om sina drivkrafter, hur hennes idrottskarriär började och slutade, och vad hon gör i dag.

Vilket råd kan du ge arbetslösa ungdomar utifrån vad du lärt som idrottare?

– Mycket handlar om att våga tro på sig själv, och att ha mål, både på kort och lång sikt. Det är inte alltid rakaste vägen som gäller. Alla kontakter man har är viktiga, för man vet inte vart det leder i framtiden, säger Kajsa Bergqvist.

Mer läsning

Annons