Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man i Brasilien erkände 39 mord

För att pressa rika kommuner som vägrar ta emot nyanlända asylsökande vill Migrationsverket kunna säga nej till nya asylplatser i kommuner.I Brasilien har en en 26-årig man erkänt 39 mord.Här är nattens nyhetssammanfattning.

Annons

Lokalt Smash and grab-kupp mitt i stanEn man greps misstänkt för inblandning i en smash and grab-kupp på Köpmangatan i natt.

– De krossad en ruta och plockade åt sig varor, säger Dan Sööder, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Bara fem månader kvar till inflyttning

När ska bygget vara klart? Det gäller kvarteret Karmen på Norr. Här har Öbo, Örebrobostäder, renoverat och byggt om och dessutom byggt på våningar.

Det blir inflyttning i tre etapper, Hovstavägen 13 – mars 2015, Hovstavägen 15 – september 2015 och Hovstavägen 17 – mars 2016. Det sker inte helt utan protester, då hyrorna kommer att skjuta i höjden.

Örebropoliser vilar upp sig på lyxhotell efter utvisningar

Örebropolisen stannar kvar utomlands längre än tillåtet när de de medverkar vid utvisningar. Det visar en granskning som SR Örebro gjort tillsammans med Kaliber i P1.

I många fall stannar polisen mer än två dygn, och i vissa fall uppges polisen stanna på lyxhotell. Hör inslaget genom att klicka på spelaren till höger.

Sverige

Migrationsverket vill testa lagen

För att pressa rika kommuner som vägrar ta emot nyanlända asylsökande vill Migrationsverket kunna säga nej till nya asylplatser i kommuner som redan har ett stort flyktingmottagande, rapporterar Dagens nyheter.

Världen

Man i Brasilien erkände 39 mord

Polisen i Brasilien har gripit en man som uppges ha erkänt minst 39 mord under en treårsperiod. Den 26-årige mannen arbetade som väktare och offren var framför allt hemlösa, kvinnor och homosexuella.

Mer läsning

Annons