Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maskerad rånare slog till mot Icabutik

(UPPDATERAD 12.50) Strax före stängningsdags klev en ensam rånare in på Ica Eko-hallen i Mellringe. Rånaren hotade kassörskan med ett pistolliknande föremål – men kom inte över några pengar.
Polisen har inga spår efter rånaren.

Annons

Det var klockan 21.40 på söndagskvällen som polisen fick larmet om rånförsöket. Enligt vittnesuppgifter var rånaren maskerad med rånarluva och beväpnad med ett pistolliknande föremål. Men av okänd anledning avbröts rånförsöket, och rånaren försvann ut ur butiken.

- Gärningsmannen viftade med ett pistolliknande föremål. Vi rubricerar det som försök till rån, säger Anders Wallin, länsvakthavande befäl vid Örebropolisen.

Försvann mot Varberga

Enligt vittnen på platsen försvann rånaren på en röd cykel i riktning mot Varberga. Signalementet i övrigt handlar om en svart rånarluva och grå luvjacka.

Flera polispatruller skickades till platsen. Man spårade även med hund. Sammanlagt arbetade sju polispatruller med fallet under kvällen.

Spårlöst borta

Sent på söndagskvällen hade man dock inte lyckats säkra några spår.

– Vi kommer att övergå till allmän spaning. Det är svårt för hundarna att få upp ett spår eftersom gärningsmannen försvann på cykel, säger Anders Wallin.

Vid lunchtid på måndagen hade polisen inga spår efter rånaren och saknade bra tips att gå vidare med.

Mer läsning

Annons