Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medan du sov: Nya bilderna på Nordkoreas ledare

En kvinna körde i 15 km/tim på gångfartsområdet i centrala Laholm och får böter.I Nordkorea har ledaren Kim Jong Un  visat upp sig igen.Här är nattens nyhetssammanfattning.

Annons

Lokalt

Nu ska en förskoleklass vara den andra lik

Förskoleklassen är en bro till den vanliga skolan, som har sett lite olika ut. Nu ska den bli lika för alla. Skolverket går ut med instruktioner.

Vårdkostnader når rekordnivå

Kostnaderna för att ha färdigbehandlade äldre patienter kvar på sjukhus skenar och når rekordnivåer. Örebro kommun har betalat nästan fyra gånger mer än budgeterat, rapporterar Sveriges Radio Örebro.

Lyssna på inslaget genom att klicka på spelaren till höger.

Sverige

Bötfälls efter att ha kört 15 km/tim

Kvinnan körde i 15 km/tim på gångfartsområdet i centrala Laholm. Nu överklagar hon fortkörningsboten på 2 000 kronor, skriver Hallandsposten.

Kraftig explosion i Malmö

I natt hördes en kraftig detonation i stadsdelen Rosengård i Malmö. En bil ska av okänd anledning ha exploderat vid en bensinmack.

Världen

Nyval kan vänta Katalonien

Den planerade folkomröstningen om självständighet för Katalonien är avlyst, meddelade regionregeringen sent på måndagskvällen. Regionpresidenten Artur Mas har antytt att han kan komma att utlysa nyval om den spanska centralregeringen blockerar folkomröstningen.

Kim Jung Un har visat sig

Den nordkoreanske ledaren Kim Jong Un har gjort sitt första offentliga framträdande sedan den 3 september i år.

Se de  påstådda nya bilderna på Kim Jong Un i videoklippet från CNN högst upp i artikeln.

Mer läsning

Annons