Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medan du sov: Polisvåld eldar Hongkongprotester

Polisen i Hongkong har på nytt tagit till pepparspray mot demokratiaktivister i Hongkong.I Sverige har 1 231 ensamkommande barn har tvångsplacerats ut i olika kommuner sedan den nya lagen trädde i kraft vid årsskiftet.Här är nattens nyhetssammanfatttning.

Annons

Lokalt Bil voltade efter stolpkrasch

En bil har kört in i en stolpe och voltat utanför Åby torp i Kumla. Räddningstjänst ryckte ut till platsen strax innan halv ett på natten mot torsdagen.

NA-tv: Hon valdes ut av hiphopeliten

Hon handplockades av den svenska hiphopeliten och syns just nu tv-serien "Nästa Nivå". NA-tv har träffat Kumla-tjejen och rapparen Jennifer "Jeaff" Hallqvist, 22.

"Ingen vill kännas vid något ansvar"

Inför varje dag som sexåriga Theo ska åka till skolan känner hans föräldrar obehag. När pojken är sjuk har han enligt läkarintyg rätt till sällskap av resurs. Men det får han ändå inte med sig på resan, rapporterar Sveriges Radio Örebro.

Hör Theos föräldrar och Jan Persson på Örebro kommun och Ulrika Lindmark på Skolverket i radioinslaget genom att klicka på spelaren till höger.

Sverige

1 231 ensamkommande tvångsplacerade

Sedan den nya lagen trädde i kraft vid årsskiftet har 1 231 ensamkommande barn tvångsplacerats ut i olika kommuner. Migrationsverket tycker att lagen fungerar bra, men den möter motstånd i vissa kommuner, skriver Dagens Nyheter.

Världen

Polisvåld eldar Hongkongprotester

Polisen i Hongkong har på nytt tagit till pepparspray mot demokratiaktivister i Hongkong. På torsdagsmorgonen blev det sammanstötningar på flera platser, när aktivister vädrade sin ilska över bilder av hur poliser misshandlar en demonstrant.

Mer läsning

Annons