Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer opera på bio på gång

Rossinis La donna del Lago direktssänds från USA på biograferna i Lindesberg, Nora och Hällefors på lördag kväll.

Annons

Satsningen med livesänd opera från Metropolitan i New York fortsätter i biograferna i Lindesberg, Nora och Hällefors. Detta kan ske tack vare den digitaliserade biograftekniken som har installerats i salongerna.

Och nu på lördag den 14 mars klockan 18 visas den romantiska operan med Joyce DiDonato och Juan Diego Flórez i huvudrollerna. Joyce DiDonato gör titelrollen som Elena, en ung kvinna som förföljs av två män. Juan Diego Flórez gör rollen som den välvillige skotske kungen Giacomo. Detta berättas i ett pressmeddelande från kulturkontoret i Lindesberg.

Föreställningen är en samproduktion med Santa Fe-operan, där den hade premiär 2013. Det är Michele Mariotti som dirigerar den debuterande skotske regissören Paul Currans uppsättning, och i rollistan ingår även Daniela Barcellona i byxrollen som Malcolm, John Osborn som Rodrigo och Oren Gradus som Duglas.

Folkets Hus och Parker har livesänt scenkonst på bio sedan 2003 och antalet biografer som deltar ökar ständigt. Från början var 7 biografer med och nu är 170 biografer anslutna till Folkets Hus och Parkers nätverk Live på bio.

Mer läsning

Annons