Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer snö igen

Artikel 0 av 300
Väderskolan
Visa alla artiklar

Då var det dags för mer snö igen. Under tisdagen når ett djupt lågtryck svensk mark eller närmare bestämt Götaland.

Annons

 När dagen lider mot sitt slut och under natten mot onsdagen väntas det snöa i hela Götaland och i de sydliga delarna av Svealand. Under onsdagen avtar snöfallet sakta men till kvällen kommer det troligen att hänga kvar några snöbyar här och var.

När det åter blivigt uppehåll och man blir påmind om att det är en sol som gömmer sig någonstans där bakom molnen är det möjligt att det fallit ett par decimeter nysnö på sina håll. I samband med blåsigt väder kan det bli problem i trafiken med bl.a. drivbildning. Var därför gärna uppdaterad på varningarna som man finner på hemsidan.

Men det är inte bara de södra delarna som får påfyllning utav snölagret, norrlänningarna är inte bortglömda. De har sitt eget lilla lågtryck som gör ett gästspel under samma dag. Här väntas det dock inte blåsa eller snöa lika mycket.

Under de närmsta dagarna blir det mer snö på de flesta håll i landet och jag kliar mig i skägget och undrar, behöver vi mer snö? Finns det inte ett optimalt snödjup vi passerat för länge sedan? För min egen del, som exilskåning i ett Norrköping med ett snötäcke på flera decimeter, tycker jag att vädergudarna borde ta och kyla ner sig.

Annons