Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöpartiet svänger om vindkraft

Miljöpartiet i Lekeberg ändrar uppfattning om vindkraft i Kilsbergen. Därmed kan det finnas majoritet för ett ja i kommunfullmäktige.

Annons

Under tisdagskvällens årsmöte tog Magnus Nilsson över ordförandeklubban i Miljöpartiet i Lekeberg efter Titti Bäckman och blir ny ersättare i kommunstyrelsen. Partiet har tidigare varit mot en etablering av vindkraft i Kilsbergen.

– Det har varit en spricka i partiet men en omröstning bland medlemmarna visar på en klar majoritet för vindkraft. Men visst fanns det olika uppfattningar på mötet, förklarar Magnus Nilsson.

Han berättar också att det kommit påtryckningar från länsorganisationen om att partiet lokalt bör vara positiva till vindkraft.

Ja till vindkraftSamtidigt föreslår Kommunstyrelsen i Lekeberg att det tematiska tillägget om vindkraft ska antas och ställer sig också positiv till en etablering av vindkraft i Kilsbergen. Socialdemokraterna och Framtidspartiet i Lekeberg yrkade att Södra Kilsbergen och Kronoberget ska undantas från vindkraftsetableringar. Kommunstyrelsen menar även att Stena Renewable AB ska få tillstånd att anlägga 20 vindkraftverk på fastigheten Kronoberget i Kilsbergen.  S och FL  reserverade sig mot kommunstyrelsens beslut och ärendet kommer upp på kommunfullmäktiges sammanträde den 13 juni.

Läs mer om detta i fredagens NA

Mer läsning

Annons