Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minst 217 dödade i syrisk attack

Minst 217 människor har dödats av syriska regeringstrupper i Homs natten till lördagen uppger en motståndsorganisation. Offren var civila och bland dem fanns kvinnor och barn, enligt källan.

Annons

De flesta döda i Homs finns i stadsdelen Khalidiya där motståndet mot regimen är starkast.

Vittnen berättar för CNN att stadsdelen är omringad på tre sidor av regeringstrupper och de vädjar om hjälp mot den "kriminella regimen".

Enligt Homsbor bombades 36 hus sönder helt medan familjerna var kvar inne i dem.

- Vi satt i huset när vi började höra granaterna. Vi kände hur bomberna föll ner på våra huvuden, sade Waleed, en av invånarna.

En av aktivisterna sade att invånarna använde primitiva redskap och händerna för att rädda människor. De fruktade att många fler var begravda under resterna av husen.

- Vi får ingen hjälp. Det finns inga ambulanser eller någonting. Vi flyttar människorna med våra händer, sade han.

Det finns bara två fältsjukhus som tar hand om offren, De har kapacitet för 30 patienter var. Men antalet skadade beräknas till 500.

- Vi har grävt fram minst 100 kroppar som har lagts i två moskéer.

REGIMEN FÖRNEKAR

Regimen förnekar via den statliga nyhetsbyrån Sana att militären ligger bakom blodbadet i Homs.

I själva verket handlar det om att "oskyldiga medborgare har kidnappats, torterats och slaktats av de beväpnade terroristgrupperna", grupper som "stöds av en del länder som Qatar, Turkiet, Frankrike och många andra", skriver Sana med hänvisning till anonyma källor i Damaskus.

AMBASSADER STORMADES

Omkring 20 personer bröt sig i fredags eftermiddag in på den syriska ambassaden i Berlin. De slog sönder möbler, skrev slagord på väggarna och hängde ut en flagga från ett fönster innan de greps.

I Kairo stormades den syriska ambassaden. Inredningen slogs sönder och en del av byggnaden sattes i brand.

Mer läsning

Annons