Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkta för människorov begärs häktade

(Uppdaterad 13. 47) Den man och den kvinna som sitter anhållna misstänkta för att ha kidnappat en 25-årig Uppsalastudent kommer begäras häktade av åklagare under onsdagen. Det uppger Uppsalapolisen:

Annons

- Ja, så är det planerat och då blir det häktningsförhandlingar i morgon. Annars fortsätter vi spanings- och utredningsarbetet med oförminskad styrka, säger Lisa Sannervik, presstaleskvinna på Uppsalapolisen.

25-åringen har varit försvunnen i cirka en vecka och försvinnande berör flera polisdistrikt. Förutom Uppsala, där den försvunne studerade, är hans hemstad Linköping scen för polisens utredningsarbete. Även de två anhållna är från Linköpingstrakten.

Tidigare har NA skrivit om att den försvunne 25-åringens mobiltelefon kopplats upp mot två mobilmaster i Örebro län under nyårsaftonens eftermiddag. Men Örebropolisen deltar fortsatt inte i utredningsarbetet.

- Nej, vi har inte fått någon förfrågan om att hjälpa till i det ärendet, säger Mats Nylén på Örebropolisen.

På onsdagseftermiddagen uppgav unt.se att den Internationella åklagarkammaren i Stockholm tagit över ärendet. Det kan tyda på antingen att man av samordningskäl vill underlätta när flera polisdistrikt jobbar med samma ärende eller att brottet har internationella kopplingar.

Mer läsning

Annons