Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordmisstänkt studentinte längre kvar i häktet

Den 24-årige utbytesstudent från Kina som misstänks ha mördat Chen Hao som också var kinesisk utbytesstudent, på Örebro Universitet, finns inte längre kvar på Örebrohäktet. Han har flyttats därifrån.

Annons

– Jag vill inte säga var han nu finns och av vilket skäl han flyttats säger advokat Åke Söderström till NA. Han är 24-åringens offentlige försvarare.

Är han överförd till någon form av vård?

– Jag kan bara säga att min klient inte finns kvar på Örebrohäktet. Mera detaljerad än så vill jag inte vara.

I morgon torsdag skulle åtal ha väckts.

– Jag anser det uteslutet att åtalet kommer. Det skulle jag och min klient ha fått veta, säger Åke Söderström.

Åklagaren kan lämna en begäran till Örebro tingsrätt om förlängd utredningstid, vilket är vanligt i större brottsmål. Någon sådan begäran hade inte kommit på onsdagen. Men åklagaren har möjlighet lämna sin begäran på torsdagen. NA sökte under onsdagen kammaråklagare Karin Lindell, förundersökningsledare i målet, men hon gick inte att nå.

Vid häktningsförhandlingen för snart en månad sedan medgav 24-åringen det han anklagas för, han motsatte sig inte åklagarens häktningsyrkande. Om åklagaren begär förlängd tid har den misstänkte möjlighet begära ny förhandling för att pröva häktningsfrågan. Men advokat Åke Söderström säger att det inte är aktuellt.

Det var torsdagen 31 mars den 24-åriga kvinnan knivhöggs i bostadsområdet Brickebacken i Örebro. Några personer i närheten rusade fram och höll fast mannen. Kvinnan fördes till Universitetssjukhuset med svåra skador. Hon avled några timmar senare. Mannen häktades dagen därpå. Vid häktningsförhandlingen beslutades att han ska genomgå en paragraf-7-undersökning så kallad liten sinnesundersökning. Motivet till dådet ska ha varit obesvarad kärlek.

Mer läsning

Annons