Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möte om EU-miljoner till Bergslagen

Över 70 miljarder kronor i EU-stöd ska stärka Sveriges konkurrenskraft. Hur Bergslagen kan ta del av dessa pengar är ämnet för en stor konferens i regi av intresseföreningen Bergslaget.

Annons

Intresseföreningen Bergslaget är en ideell förening med kommuner, regionförbund och landsting som medlemmar.

Imorgon, den 4 mars, i Ludvika ska politiker och tjänstemän i Bergslaget träffas i ämnet hur EU-stödpengar kan sökas och hur projekt för tillväxt kan drivas. Politiskt Europaforum är namnet på konferensen. Syftet med mötet är att öka kunskapen om de nya EU-programmen som är sökbara.

Från norrkommunerna i Bergslagen deltar bland annat Ewa-Leena Johansson (S), kommunalråd i Ljusnarsberg, Anna-Lena Jernberg (S), kommunalråd i Hällefors, Klas Brynte, näringsutvecklare i Nora kommun, Åsa Jönsson-Carlsson, vd Energikällan och Anders Anté, vd Linde Energi.

Ur programmet för konferensen: Europa 2020. Nytt om Regionala strukturfondsprogrammen 2014-2020. Nyheter Socialfondsprogrammet 2014-2020 och regionala handlingsplaner. Samtal kring möjligheter till medfinansiering till EU-program och exempel på regionalt tillväxtarbete i Bergslagen för ökad sysselsättning.

Annons