Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA 20/2: Bråket påverkade ÖSK:s byte av vaktbolag 

Storsponsorn Jan Folkes bråk med vakterna fick ÖSK att byta vaktbolag.
– Rättsprocessen påverkade definitivt beslutet. Pris och kvalitet var andra saker vi tittade på, säger Jan Karlsson, vd för ÖSK Elitfotboll AB.

Annons

Han har upprepade gånger försäkrat att Jan Folke inte utövade några påtryckningar för att ÖSK skulle byta vaktbolag. Valet att inte förlänga det mångåriga samarbetet med Citybevakning var helt och hållet Jan Karlssons.

Bråket mellan vakterna

och Folke var avgörande för det beslutet. När klubben fick information om vad som hade hänt valde man att begära in offerter från flera bolag.

– Så visst har händelsen och pågående rättsprocess påverkat vårt beslut att välja en ny leverantör. Men inte till hundra procent, säger Jan Karlsson.

Flera anbud kom in

, bland annat från Citybevakning. Men uppdraget gick till en annan intressent.

Var det priset som avgjorde ert val?

– Vi tittade på pris, kvalitet och tog även med i beräkningen att den här rättsprocessen pågick. Man kan säga att det var den totala bilden som avgjorde. Priset var inte det avgörande, säger Karlsson.

Men det betyder att Citybevakning aldrig hade någon chans, eftersom ni tog hänsyn till rättsprocessen?

– Processen hade stor vikt men de hade chans. Det var andra saker som avgjorde.

Har du förståelse för att det utifrån sett kan te sig lite märkligt att ni bryter ett långt samarbete i det här läget?

– Det handlar om att vi vill ha långsiktiga avtal med alla våra samarbetspartners. Nu hade vi att ta ställning till en rättsprocess där två av våra samarbetspartners var inblandade. Då valde vi att teckna ett kortsiktigt avtal på ett år med en annan partner eftersom den här processen pågår. Sedan är Citybevakning – liksom alla andra intressenter – välkomna att lämna en offert när vi tecknar ett nytt långsiktigt avtal från 2013.

Det har aldrig varit aktuellt att avsluta samarbetet med Malmbergs eller att Jan Folke skulle ta en timeout från styrelsearbetet? Han är ju också en part i processen.

– Det är en relevant fråga men den bör du ställa till styrelsen. Jag är vd och är inte styrelsemedlem, säger Karlsson.

ÖSK Elitfotbolls styrelseordförande

Björn Åqvist säger att det aldrig varit tal om att Jan Folke skulle ta timeout och att man har ett flerårigt avtal med Malmbergs.

Mer läsning

Annons