Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Någon gång måstepolitikerna säga ja eller nej

IFK Lindesbergs förfrågan om bidrag till en fotbollshall med konstgräs kommer upp för tredje gången när kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott sammanträder i dag. Frågan har av olika anledningar dragit ut på tiden.

Annons

– Jag tycker inte vi kan dra ut så mycket längre på det här ärendet, säger Jan Holmquist, tillförordnad kultur- och fritidschef i Lindesbergs kommun. Någon gång måste politikerna säga ja eller nej.

Frågan har av kultur- och fritidsnämnden återremitterats två gånger. Meningen är att frågan ska behandlas av nämnden igen nästa torsdag.

– Till arbetsutskottets möte i dag har vi bjudit in en representant från IFK Lindesberg. Eftersom nämndens sammansättning är ny sedan i årsskiftet behöver ledamöterna en ordentlig information och dessutom ges tillfälle att ställa frågor.

Framfördes en oro

Senast ärendet diskuterades i nämnden ställdes frågan om IFK får bygga en fotbollshall i fritidsbyn. Dessutom framfördes en oro för att andra föreningar kan komma att söka kommunala bidrag till planhyror i den planerade hallen.

– Båda frågorna tycker jag ligger inom IFK:s ansvarsområde.

Idrottscollege vid Lindeskolan vill ha en konstgräsplan intill Lindesberg arena. Skolledningen anser att eleverna på fotbollsgymnasiet inte kan träna i en hall i fritidsbyn. Transporterna mellan skola och hall befaras ta för lång tid.

– Riksidrottsförbundet har inga krav i detta avseende mer än att det ska fungera för skolan, Jag ser det som en schemateknisk fråga som skolan får ta ställning till.

IFK Lindesberg har ansökt om att kommunen ger ett driftbidrag på 200 000 kronor per år under perioden 2011-2020. Jan Holmquist tycker det är ett strålande tillfälle att öka kommunens attraktionskraft.

– Det är en prisvärd anläggning, som är svårt att hitta ett motstycke till, säger tillförordnade kultur- och fritidschefen. Tas inget beslut finns en risk att frågan blockeras.

Mer läsning

Annons