Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När dopet är målet

I mittcirkeln, på Behrn arena döptes i dag Axel Carlström. Och kanske var det första gången i världshistorien som någon döpts på en fotbollsplan.
– Nu fick jag en chans att göra det på mitt sätt, säger Axel.

Annons
Mitt på fotbollsplanen på Behrn Arena döptes Axel Carlström på lördagen.

I en halvcirkel hade släkt och vänner radat upp sig för att vara med om en något ovanlig dopakt. Axel Carlström, som går i åttan, går också på ÖSK-konfirmation där ungdomar som spelar fotboll och handboll läser tillsammans. Präst är Anders Lennartsson och det var också han som höll i dopet denna vackra vårvinterlördag.

Vattnet hade hällts upp i en pokal som Axel hade varit med och vunnit på Svennis cup 2008. Ceremonin var enkel och fin. Inga åskådare satt på läktarna, det var tomt runt om kring, bara några enstaka nyfikna stod vid utgångarna och kikade. Efteråt var Axel nöjd.

– Det var kul att göra det lite annorlunda, berättar han. Jag ville göra det på fotbollsplan. Jag älskar ju att spela fotboll.

För prästen Anders Lennartsson var det första gången som han döpte någon mitt på en fotbollsarena. Faktum är att han inte heller har hörts talas om någon annan som gjort det tidigare. Kanske var det världspremiär i går.

– Vigslar på fotbollsplan har jag hört tala om och någon har också valt att bli begravd under en tuva, men aldrig ett dop, säger Anders Lennartsson.

Nikolai församling har nyligen också haft drop in-dop. Hur kommer det sig?– Vi vill göra dopet mer tillgängligt. Folk drar sig för det, eftersom de tycker det är krångligt. Men vi vill inte att de praktiska omständigheterna ska ta över. Vi vill göra det enkelt.

Finns det någon plats där du inte skulle döpa någon?– För min personliga del skulle jag inte döpa någon i en luftballong men det är bara för att jag själv är så höjdrädd, annars skulle jag i princip kunna döpa någon var som helst.

Mer läsning

Annons