Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

New York, New York

Artikel 0 av 300
Väderskolan
Visa alla artiklar

New York är den stad som har fascinerat mig mest.

Annons

Där finns allt, nöjen sevärdheter, fantastisk miljö och otroligt vänliga människor. Jag har varit i New York två gånger och det var i november båda gångerna. Men när passar det egentligen bäst att åka till New York om vi tittar på vädret?

Den första slutsatsen vi kan dra är att New York är en solig stad. Alla månader under året har 15 eller mer antal soldagar i genomsnitt. Juli är den månad med mest sol, men alla sommarmånaderna bjuder på mycket sol. Solen skiner oftare på hösten än på våren men båda årstiderna är ändå soliga.

Tittar vi på temperaturen är sommarmånaderna mycket heta med maxtemperaturer på omkring 29 grader. Staden kan då kännas mycket varm och fuktig och då kan man passa på att att bege sig ut på picknick i Central Park eller se staden från en båt på Hudsonfloden eller East River.

Vintertemperaturen faller sällan under noll grader men det kan ändå kännas bistert i vinden som sveper mellan skyskraporna. Både i april och november kan man få njuta av dagstemperaturer mellan 10 och 15 grader. Mars och augusti är de månader med mest nederbörd. På vårarna kan regnskurarna komma plötsligt så ta med ett paraply i väskan om du ska ut och titta på den populära paraden på S:t Patrick´s Day den 17 mars.

Alla artiklar i
Väderskolan

Vädret: På väg mot 20 grader

På SMHI prognoserar man friskt.

Fyra meter höga snövallar

SMHI:s väderkrönika.

Annons