Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är Framtidsveckan igång

Framtidsveckan med Miljövänliga veckan pågår just nu för fullt i norra länsdelen. I helgen var det skördemarknad i Järle. Nu väntar bland annat bokbytarvecka, samtalskväll om bin och fårklippning.

Annons
Kom och köp pumpor. I helgen var det skördemarknad i Järle, ett inslag i Framtidsveckan som pågår just nu.

För tredje gången så arrangeras Framtidsveckan i Örebro län, tillsammans med Miljövänliga veckan. Satsningen ska skapa mötesplatser med fokus på lokal hållbar utveckling och positiva exempel på att det går att förändra vårt sätt att leva, vårt sätt att förvalta vår jord och utveckla våra lokalsamhällen visas upp i veckan.

Här har du tips på aktiviteter från programutbudet denna vecka i norra länsdelen:

Nora

29-30/9. Naturskyddsföreningen i Nora finns på Coop Nora under Miljövänliga veckan. Tisdag: 10-14.30. Vi berättar om föreningen, pratar ekomat, ordnar eko‐quizz samt smakprovning.

1/10 – ”Inte bara honung” – film och samtalskväll om bin, mat och människor. Norabion kl 18.30. Filmen är 1 tim 30 min, fika och samtal efteråt. 

Lindesberg30/9-3/10. Utställning med Redesign och bokbytarvecka. Lokal: Biia Linde ReDesign.

2/10 - Odla samhörighet. Bildvisning om gemensamhetsodlingarna på Hagaberg. Linde bibliotek kl 19-21.

3/10. Lär dig torrtovning. Birgitta Öhman från konstnärscentret Norra Mon i Charlottenberg kommer och visar hur man kan torrtova och göra mönster på plagg. Lokal: Biia Linde ReDesign mellan kl 10-12.

Hällefors

30/9 - Träffa energirådgivaren i Hällefors. Kommunhuset.

4/10. Fårklippning, hantverk och lokala producenter, Hjulsjö.

Vill du ha mer information: www.framtidsportalen.se

På Lantliv i Hjulsjö bor bykon Betsy. Hon är en del i byns satsning på en hållbarare framtid. På gården ska det klippas får på lördag mellan kl 10-15 och då finns också chans att möt bygdens lokala producenter och hantverkare.

Mer läsning

Annons