Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är polisen klar med norska förhören

Sedan en kvinna och hennes spädbarn hittades döda i Arboga i måndags har poliser från Västmanland jobbat tillsammans med norsk polis. De kommer nu att lämna Norge.

Annons
Polisen spärrar av efter att en kvinna och ett barn hittats döda i en lägenhet i Arboga under måndagen.

-I Norge har många samtal hållits med närstående till de avlidna. Vi har mycket material samlat och det ska nu granskas. Vi vet ännu inte om svensk polis återvänder till Norge. Det beror på om kompletteringar behöver göras, säger kommunikationschef Åsa Hedin hos polisen i Västmanland.

Den döda kvinnan hade anknytning till Norge.

Obduktionen av de båda kropparna har inte gett svar på om ett brott ligger bakom dödsfallen.

Spaningsledningen avvaktar nu analyser av prover som Rättsmedicinska i Uppsala tagit. Provernas kan möjligen ge svar på dödsorsaken.

Några yttre skador finns inte på kropparna.

-Provsvaren kan dröja upp till två veckor eller eventuellt längre. Analyser av det här slaget är ibland komplicerade, säger Åsa Hedin.

Under tiden fortsätter polisutredningen med ytterligare förhör och sammanställning av uppgifter som samlats in. Teknisk undersökning pågår också av material som kriminalteknikerna tagit hand om i lägenheten där mamman och barnet hittades.

-Vi är fortsatt intresserade av uppgifter från allmänheten. En del uppgifter har vi från dörrknackning och annat. Men den som har något att berätta ska höra av sig, säger Åsa Hedin.

Utredningen har brottsrubriceringen mord. Ingen misstänkt finns.

MONICA BERNDTSSON

019-155024

Mer läsning

Annons