Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är slamtömningen upphandlad

Nu har Bergslagens kommunalteknik, BKT, upphandlat slamtömningen i Bergslagen. Två entreprenörer kommer att dela på uppdraget: Nora Lindefrakt AB och Örebro slamsug AB.

Annons
Nu har Bergslagens kommunalteknik upphandlat nya kontrakt med entreprenörer för slamtömning i norrkommunerna.

–  Den 1 februari 2015 träder de nya kontrakten i kraft. Och kontrakten gäller i ett år framåt med möjlighet till förlängning. Men efter max fyra år ska en ny upphandling ske, berättar Anneli Ämström, upphandlingsansvarig på BKT.

Upphandlingen gjordes i tre olika delområden: tömning av brunnar, spoltjänster samt tv-inspektion/filmning av VA-ledningar.

Nora Lindefrakt ges nu uppdraget att tömma brunnar i Nora, Hällefors och Ljusnarsberg, samt ska sköta spoltjänsterna i samtliga fyra norrkommuner. Örebro slamsug ska sköta tömning av brunnar i Lindesbergs kommun, samt ges uppdraget tv-inspektion/filmning av VA-ledningar i samtliga fyra norrkommuner.

Exakt vad avtalen med entreprenörerna kommer att kosta kan inte anges exakt.

–  Vad gäller filmning och spoltjänster kan vi inte förväg säga exakt omfattningen av uppdrag. Vad gäller slamtömning vet vi antalet brunnar i upptagningsområdena och där räknar vi med en kostnad på cirka 5 miljoner kronor, säger Ämström.

Fram till att de nya kontrakten startar sköts slamtömningen av de entreprenörer som klev in efter att avtalet med förra entreprenören avslutades.

Nya kontrakt efter förlikning

År 2012 inleddes en ny avtalsperiod på 7 år för slamtömning där ett enda företag fick entreprenaden i hela BKT-området. Det blev problem och i juni 2013 skedde en förlikning där avtalet upphävdes i förtid. Förlikningen kostade BKT 700 000 kronor.

Mer läsning

Annons