Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu måste hundarna tassa ut

Sista utställningen på Örebromässan gick i de fyrbentas tecken. Hundar från hela landet invaderade mässan i sällskap med hussar och mattar.

Annons
Liten hund. Chihuahuan Ellie fick tredjepris under gårdagens hundutställning på Örebromässan. Domaren Gunilla Albrigtsen var mycket nöjd.

Drygt 800 hundar var anmälda och redan klockan åtta var det full action i mässhallen. Men både från arrangörs- och deltagarhåll är man bekymrad över vart man ska ta vägen i framtiden.

– Lokalen är perfekt för den här typen av verksamhet – det är stort, rent och snyggt. Med bra parkering utanför. Och lätt att städa och sanera efter en sådan här dag med tanke på allergiker, säger Susanne Lind som är där för att tävla med sin engelska bulldogg Bosse.

Hon hoppas att Bosse ska vara i så bra form att domarna kan ge honom en fin titel. Varför inte Best in show?

– Ja, det hoppas man alltid som hundägare.

Förutom att utställningen är en kvalitetstävling så är den också en social plattform. Människor kommer från hela Mellansverige för att både titta på och ställa ut hundar men också för att prata, få goda råd – och att handla.

Hundkläder, hundmat, hundleksaker, hundkräm – jodå tassarna behöver smörjas – och hundsmycken. Eller varför inte föreviga sin favorit och ta hunden med på ett foto hem? Hundfotografering verkar vara populärt.

Dagens hetaste domare måste vara Gunilla Albrigtsen från Åkers styckebruk.

Hon hade att döma 73 anmälda småhundar, bland annat rasen chihuahua.

– Kul men jättestressigt, jag hinner knappt äta lunch. Det är roligt att chihuahuan har blivit så populär. Det är den värd.

Örebro Läns Kennelklubb är arrangör. När man plockar ner och städar efter söndagens utställning så gör man det med sorg i hjärtat.

– Nu är det slut. Synd på något som fungerat så bra. Och vi har satt Örebro på kartan, det kan både fyrbenta och tvåbenta vittna om, säger Lars Arkegård från styrelsen.

Bosse softarinnan det är dags.”Han är toksnäll, gillar att ta det lugnt och jagar inte upp sig i onödan”, säger matte Susanne Lind om sin engelska bulldog.

Mer läsning

Annons