Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu visas "Förvaret" på Roxy

I kväll visas filmen ”Förvaret” gratis på Bio Roxy i Örebro för intresserade. Bakom evenemanget står Asylgruppen i Örebro och Bilda.

Annons

Den relativt nystartade föreningen Asylgruppen i Örebro fick nys om att filmen ”Förvaret” skulle gå upp på biograferna.

– Den handlar ju om något som få vet om att det finns och vi tycker att filmens ämne känns väldigt angeläget att samtala om och att väcka uppmärksamhet runt, säger Lovisa Bernberg i Asylgruppen.

Gruppen tog kontakt med Folkets Bio som distribuerar filmen, med studieförbundet Bilda och Bio Roxy. Alla ville vara med.

– Efter filmen blir det samtal om ämnet och regissören Anna Persson och producenten Anna Weitz leder samtalet, berättar Lovisa.

Asylgruppen bildades i syfte att ge stöd och råd åt asylsökande, flyktingar och papperslösa. Det kan bland annat handla om stöd i enskilda asylärende, i kontakten med myndigheter eller i förmedling av kontakt med advokater, läkare och liknande.

– Vi är en religiöst och partipolitiskt obunden förening, berättar Lovisa.

De första månaderna sedan föreningens start har arbetet främst handlat om att hjälpa till med tandläkar- och läkarvård. Än så länge består gruppen av fem–sju aktiva medlemmar och de ser gärna att de blir fler.

Filmen visas klockan 18 på Bio Roxy i Örebro.

Mer läsning

Annons