Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya metoder för att fånga Pelle

Faran för hunden Pelle är för tillfället avblåst. Nu ska Hundhjälpen göra nya försök att fånga in honom levande.

Annons

Men enligt föreningen finns det någon som saboterar infångandet. För att rädda Pelle, som sedan ett års tid driver omkring i Adolfsberg, kuppade Hundhjälpens ordförande Caroline Berggren in ett ägarbyte. Pelles förra ägare kontaktades och förmåddes lämna över ägaransvaret till Caroline.

- Vi räknar med att riva upp beslutet om att avliva hunden. Det underlättar mycket för oss att nu ha en ägare att kommunicera med. Ägaren måste fånga in hunden, säger Pernilla Rydberg, enhetschef på Länsstyrelsen.

- Vi blir motarbetade på plats. Nu ska vi ta till andra metoder. Fällan vi byggde ska rivas, säger Caroline Berggren, ordförande på Hundhjälpen.

Exakt vad det är som har hänt är oklart. Hundhjälpen vill inte berätta för tidningen, men skriver på sin hemsida att ”någon har inte bara tagit ur vindskyddet från fållan, utan dessutom stängt grinden”.

- Jag uppmanar folk att följa aktionsgruppens anvisningar och inte agera på egen hand. Eftersom jag är den nya ägaren kan det bli tal om egenmäktigt förfarande om man hindrar infångandet, säger Caroline Berggren.

Mer läsning

Annons