Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya ministern: “Jag blev ihjälslagen på 1300-talet”

I ett gammalt inslag från tv-programmet Striptease berättar nya ministern för strategi- och framtidsfrågor, Kristina Persson (S), om sina tidigare liv. I London ställs en terrormisstänk svensk medborgare inför rätta och i Syrien har IS avrättat ytterligare en brittisk gisslan. Det är några av nattens rubriker.

Annons

LOKALT

33-åring greps för misshandel i Garphyttan

En man sitter anhållen misstänkt för att ha gett sig på flera personer i Garphyttan under fredagskvällen.

Gunnarsson missar NHL-premiären

Örebros enda NHH-proffs Calle Gunnarsson missar premiären i sin nya klubb. En skada sätter stopp.

Bil eldades upp på Väster

En bil brann under natten mot lördag på Lövstagatan i Örebro. Polisen misstänker att branden är anlagd. 

SVERIGE

Tiggare betalar hyra för trottoarplatser

Många av Stockholms tiggare betalar hyra för att få sitta på trottoaren och tigga. Tiggarna bussas till Sverige i roterande scheman och får sedan inleda tiggandet med att betala av såväl resa som boende till arrangörerna, skriver DN.

Ny minster ihjälslagen redan på 1300-talet

Kristina Persson (S) berättade 1997 för tv-programmet Striptease att hon under meditation kommit i kontakt med sina tidigare reinkarnationer. Bland annat ska hon ha blivit ihjälslagen på 1300-talet, levt som fattig torpare i Finland på 1800-talet och någon gång under 1900-talet varit en man. Persson själv säger att hon blivit lurad av Striptease, skriver Expressen.

Cyklist omkom i Köping

En 69-årig man i Köping avled under fredagskvällen efter att ha blivit påkörd av en bil.

VÄRLDEN

Ytterligare en britt halshuggen av IS

Den brittiske hjälparbetaren Alan Henning ska ha halshuggits av extremiströrelsen Islamiska staten (IS) och bevismaterialet spritts i en propagandavideo på internet.

Terrormisstänkt svensk gripen i London

En Svensk-Filippinsk man ställdes på fredagen inför domstol i London anklagad för terrorbrott. Den 36-årige mannen ska, enligt brittiska The Guardian, ha gripits på Heathrow flygplats redan i lördags och då bland annat ha haft en elektronisk tidskrift med titeln "44 sätt att tjäna och delta i Jihad" i sin dator.

Mer läsning

Annons