Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nystart för arenan

I dag på  förmiddagen skapades förutsättningar för drift av Lindesbergs arena i ny regi. Ett förslag på nytt avtal godkändes av kommunstyrelsen.

Annons

Det var en lösning som V i synnerhet och SD i allmänhet motsatte sig. Senare under måndagen tog Egeryds Fastigheter AB över driftbolaget från de tidigare ägarna,  idrottsföreningarna LIF Lindesberg, Linde volley, Frövi judo samt Stråssa gymnastikförening.

Härnäst ska Lindesbergs kommun och Egeryds skriva under det nya driftavtalet för den kommunägda arenan.

Per Egeryds motiv för att gå in med ett engagemang i arenan är att den gynnar fastighetsbolagets kärnverksamhet med att hyra ut bostäder och lokaler.

- Arenan är det bästa som hänt för att skapa tillväxt i Lindesberg, säger han.

Bakgrunden till processen som pågått sedan i höstas är att kostnaderna för att driva arenan är högre än förutsett. Under arenabolagets första år har hyresräkningarna till kommunen inte kunnat betalats. Kostnaderna för städ och vaktmästeri har dessutom blivit betydligt högre än beräknat.

Det nya driftavtalet innebär en lägre hyra för Lindesberg Arena AB  för de kommersiella delarna av byggnaden och ett högre driftbidrag än tidigare för skolans utnyttjande av arenan.  

Läs mer i tisdagens NA

Mer läsning

Annons