Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nystart för företagarfrukost

En rejäl frukost och sedan var snacket i gång. Nu blir det fler träffar med företagare och politiker i Lekeberg.

Annons
Gunilla Pihlblad, informationsansvarig på Svensk Servicehandel & Fast Food och medlem i Lekebergs revysällskap intervjuar en företagare vid varje nätverksträff. Först ut var Håkan Agartsson.

Strax efter klockan sju på onsdagsmorgonen intog drygt 30 personer frukostbuffén på Stenkullen – Bergers Kök Catering i Fjugesta.

Frukostmötet blev avstamp för en serie nätverksträffar för kommunens företagare. Man ska kunna träffas och utbyta erfarenheter och kanske lösa både små och stora problem.

– Nu ska vi försöka få det här att fungera en gång i månaden. Att det kom så här många var över förväntan och det är jättekul. Sen är det viktigt att ni känner att det är era träffar, säger näringslivschef Tomas Andersson i Lekebergs kommun.

Resten av året bokatTillsammans med Torbjörn Nilsson som är företagsansvarig på Lekebergs Sparbank har träffar för resten av året redan bokats in.

Nästa gång blir den 16 maj på samma plats men sedan är tanken att värdskapet för nätverksträffarna ska ”gå runt” bland fler ”frukostvärdar” bland företagarna.

Vid varje möte kommer en företagare att intervjuas och det är Gunilla Pihlblad, informationsansvarig på Svensk Servicehandel Fast Food, som håller i programmet.

Först ut att intervjuas var Håkan Agartsson, delägare i skogsmaskinföretaget Hagifa men också arrendator av Sannabadet i Fjugesta.

”Rankning en katastrof”Ett förslag som dök upp under frukosten var att nästa gång diskutera Svensk näringslivs rankning och Lekebergs placering.

Kommunen ligger på plats 202 och det är en katastrof, menade en av företagarna.

Senast nu på fredag finns det chans att lämna förslag på vem som blir Årets företagare i Lekeberg.

Vinnaren kommer att offentliggöras den 22 maj på Sparbanksbörsen då den kände företagaren Jens Spendrup finns på plats.

Mer läsning

Annons