Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Obebyggd tomt ger plats för bilrekond

Det vankas byggnation på en obebyggd tomt utmed Västra Bangatan, en av få som återstår i det allt mer tättbebyggda Kumla centrum. Där ska en företagare öppna bilrekond på sikt.

Annons
Station. Miljöstationen har fått flytta 50 meter närmare spåret för att ge plats åt ett nytt företag. Under dygnets mörka timmar ligger containrarna nu långt från gatubelysningen. Foto: Jan Wijk

Kumla. Tomten intill järnvägen håller för närvarande på att röjas och en bygglovsansökan håller på att behandlas på kommunkontoret.

På sikt ska alltså en firma etablera sig där som erbjuder bilvård.

Området, som ligger mellan järnvägen och Västra Ban- gatan, är tidigare inte detaljplanelagt och ska få en detaljplan som öppnar för företagsverksamhet.

För att göra plats för byggnationen har kommunen flyttat på den miljöstation som finns på Frögatan.

Återvinningscontainrarna har flyttats längre in mot järnvägsspåret. Något som inte uppskattas av alla.

– Det är många som tycker att det är otrevligt eftersom det saknas ljus på den nya platsen, säger närmsta grannen Lennart Björk.

Han befarar att personer som inte tar sig tid att åka till Kvarntorps återvinningsstation kommer att dumpa skräp på tomten i skydd av mörkret. Björk säger att det redan skett eftersom han för ett par dagar sedan hittade kasserade bildäck vid miljöstationen.

– Kommunen borde ha ordnat med belysning på platsen innan man flyttade miljöstationen, säger Lennart Björk.

Kommunen borde ha ordnat med belysning vid återvinningen, tycker Lennart Svärd.

Mer läsning

Annons