Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklart med Siggebohyttan

Det är oklart hur det blir med Siggebohyttans bergsmansgård i sommar. Förra sommaren var det stängt och frågan är om det kommer att vara likadant i år.

Annons
Bergsmansgård. Det är än så länge oklart om Siggebohyttans bergsmansgård kommer att vara öppet eller inte i sommar. Bild: Adam Söder.

SIGGEBOHYTTAN. – Det har varit stängt för att vi inte haft pengar och vi har inte mycket pengar nu heller. Så i dagens läge kan jag inte säga hur det blir, men vi strävar efter att ha öppet igen, berättar Lars Norling, tf chef för Örebro läns museum.

Det är ganska bråttom med ett beslut i frågan, förklarar han.

– Ska vi ha öppet i sommar måste det bestämmas ganska snart, vi måste ha personal och guideverksamhet. Helst skulle man ju utveckla anläggningen och gasa istället för att bromsa. Exempelvis utveckla trädgården, det finns mycket man kan göra, men det kräver resurser.

Museistyrelsens nye ordförande Hans Karlsson (S) kan inte heller svara på hur det blir, men frågan ska troligen upp på ett möte i februari, säger han.

Underhållsarbetet pågår fortlöpande. Smedjan är restaurerad och snart ska takstolarna renoveras på huvudbyggnaden. Under året har det varit en del arrangemang i Siggebohyttan som föreningar ordnat, som julmarknad och spelmansstämma.

– Vi skulle också vilja ha ett samarbete med kommunen, det hade vi en sommar, men de drog sig ur, förklarar Lars Norling.

Mer läsning

Annons