Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro i final - kan bli Årets stadskärna

Örebro är en av tre städer som kan vinna utmärkelsen Årets stadskärna 2015.

Annons

Örebro. För två år sedan slutade Örebro på andra plats, tätt efter Västerås. I år är siktet inställt på en högre valör. Motståndare i finalfältet är Gävle och Uppsala.

– Det är ett tufft motstånd. Samtidigt vet jag att vi har stärkt upp vissa saker som var svaga förra gången. Vi har ett samverkansavtal mellan Örebro kommun och City Örebro som löper på, vi har ett fungerande varumärkesarbete, vi kan visa att vi behåller marknadsandelar och inte står med tomma lokaler, säger Stina Storm, vd på City Örebro.

Enligt Stina Storm är till exempel samordnad städning och snöröjning, en omfattande jul- och vinterljusbelysning och fler event som vidgas där fler aktörer blir delaktiga några områden där den vanlige Örebroaren kan se att staden är en värdig finalist.

Priset delas ut av föreningen Svenska Stadskärnor som är en branschöverskridande nätverk för stadsutveckling. Första gången priset delades ut var 1995, och redan året därpå vann Örebro, tillsammans med Bollnäs. Hur har stadskärnan utvecklats de senaste åren samt hur utvecklingsarbetet skett tillsammans med privata intressen och kommunen är sådant som juryn tittar extra på när en vinnare ska utses.

Vinnaren presenteras i slutet av maj.

Mer läsning

Annons