Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroare fast i Venedig: "Helt värdelöst"

(uppdaterad 17.06) Ryanair ställde in ett flyg från Venedig under onsdagen. Några av de drabbade är fyra ungdomar från Örebro.

Annons
Fast i Venedig. Alma Gustavsson, Elvira Carlsson, Rasmus Berg, Emil Gustavsson.

Flyget från Venedig skulle ha gått till Stockholm Skavsta på onsdagskvällen, men ställdes in på grund av oväder, skriver Aftonbladet. Nästa lediga flyg hem till Sverige med Ryanair går inte förrän den tredje augusti - om nio dagar. Enligt uppgift kan hundratals svenskar ha drabbats av det inställda flyget.

Alma Gustavsson, Elvira Carlsson, Rasmus Berg och Emil Gustavsson befinner i Italien. NA har haft kontakt med de fyra via sms och mejl.

Hur tycker ni att Ryanair har skött det hela?

"Vi tycker det är helt värdelöst. Det enda man fick höra var en raspig högtalare med italiensk engelska som man inte förstod ett skvatt av. Men vi fick hjälp av en italiensk dam som kunde bra engelska och hjälpte oss", skriver Emil Gustavsson.

Ungdomarna fick köa hela natten och fick sedan pengar för flygbiljetterna. Med hjälp av lite extra pengar från sina föräldrar kunde de ta in på hotell. Mellan 2000-3000 per person har de fått lägga ut för att kunna betala för hotell och en flygresa hem. I morgon åker de hem med ett annat flygbolag.

Kommer ni att få någon ersättning från Ryanair?

"Nej, endast om vi väntar till nästa vecka då nästa plan går, och vi har inte tid eller pengar att kunna stanna en vecka till. Blir nog aldrig Ryan igen och vi ska också kontakta Ryanair när vi kommer hem" skriver Emil Gustavsson.

Ungdomarna skriver också att de inte fick någon information hur de skulle ta sig hem till Sverige igen och hur de skulle ta sig från flygplatsen när planet blev inställd.

Ryanair har skickat ut ett meddelande om händelsen:

"En Ryanair-flight från Treviso Venedigs flygplats 24 juli ställdes in på grund av åskoväder. Ryanair ber om ursäkt till alla passagerare som påverkades av det inställda flyget. De har försetts med värdekuponger för boende och kommer att bokas om till kommande flighter".

Mer läsning

Annons