Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroare mystisktförsvunnen i Thailand

En 25-årig örebroare är försvunnen sedan snart två månader. Sista livstecket är ett telefonsamtal från Thailand i början av december.

Annons

– Jag pratade med honom och han skulle ringa mamma lite senare. Men det kom inget samtal, säger hans syster.

25-åringen skulle enligt systern återvänt till Sverige omkring den 12 december.

Han har växt upp och bott i Örebro till för kort tid sedan då han flyttade till en annan ort. Familjen vill ännu inte gå ut med hans namn.

Id-handlingar

Strax före jul fick familjen uppgifter från Thailand om att hans id-handlingar låg på ett hotell utanför Bangkok, som han checkade in på den 14 december men inte återvände till.

– Han gick ut för att inte återkomma. Hotellets personal reagerade och kontaktade polisen, säger systern.

Död kroppDet som ytterligare förbryllar anhöriga är besked från Thailand om en död kropp i ett vattendrag, inte långt från hotellet där örebroaren skulle bo.

– Tydligen kopplades kroppen samman med handlingarna. Men vi har fortfarande inget besked om att det är hans kropp. Vi väntar varje dag på att höra något från Utrikesdepartementet, säger en annan anhörig.

När NA kontaktar departementet hänvisar tjänstemännen till presstjänsten. Där gör Camilla Åkesson Lindblom en kontroll. Hon säger till NA att det för närvarande inte finns bevis för att någon som den senaste tiden hittats död i Thailand kan kopplas samman med Sverige.

Stämmer det att UD utreder 25-åringen?

– Jag har inga uppgifter att lämna.

En god vän till den försvunne undrar mycket över vad som hänt.

– Det är vi många som gör. Vi är förundrade över att det inte finns besked om vad som görs och vem den döde är.

Örebropolisen vet inget heller.

– Vår del är att underätta anhöriga om något hänt. Men vi har ingen information, säger Örebropolisens informationschef Torbjörn Carlson.

Mer läsning

Annons