Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

OS-stjärnor dog i helikopterkrasch

Två unga franska OS-medaljörer fanns bland de tio dödsoffren när två helikoptrar kraschade i Argentina efter att ha krockat hundra meter upp i luften. Olyckan inträffade i samband med en tv-produktion där stjärnorna skulle medverka. 

Annons

Ingen överlevde kraschen i provinsen La Rioja i nordvästra Argentina vid 17 lokal tid på måndagen. Två argentinare och åtta fransmän, säger Fabián Gordillo vid polisen i provinsen La Rioja om dödsoffren till den argentinska nyhetsbyrån Télam.

Enligt de första uppgifterna från Argentina rörde det sig om en inspelning av realityserien "Naked and afraid", som sänds på Discovery Channel.

Men senare under natten framkom det att helikoptrarna var inhyrda för inspelningen av en äventyrsserie med överlevnadstema för den franska tv-kanalen TF1 där flera franska idrottsprofiler skulle medverka. En av dem var simmaren Camille Muffat, 25 år, som tog ett guld, ett silver och brons i frisim vid OS i London 2012.

En annan var boxaren Alexis Vastine, 29, bronsmedaljör i lätt weltervikt vid Peking-OS 2008. Tillsammans med de två argentinska piloterna och sex landsmän, som antingen jobbade med eller skulle medverka i tv-programmet, omkom de i kraschen.

Mer läsning

Annons