Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oskyldig anhållen begär skadestånd

I nästan tre dygn satt 20-åringen anhållen misstänkt för att ha mördat sin 18-åriga kompis. Men han var oskyldig och nu begär han nästan 50 000 kronor i skadestånd.

Annons
Sorg. Det var på midsommarafton som en ung kvinna avled på norr i Örebro. Först misstänkte polisen att hon blivit mördad men det visade sig sedan att hon dött av en sjukdom. Nu begär mannen som anklagades skadestånd från JK.Arkivfoto: Robin Haldert

Det var i somras som det hemska hände. En ung kvinna dog hastigt och hennes kamrat, en två år äldre man, misstänktes för mord eller dråp. Han anhölls men släpptes och friades helt från anklagelserna när det visade sig att kvinnan dött av en sjukdom.

Men trots det blev 20-åringen uthängd på sociala medier och fick ta emot hot. Nu begär han skadestånd från JK. Hans juridiska ombud är Johann Binninge från Rättssäkerhetsorganisationen, RO.

– Anledning till att vi begär ett ganska högt skadestånd är att han är en ung person och har lidit stor skada av det som skrivits om honom. En polis gick redan samma dag ut och sa att allt tydde på att det var ett mord. Men han hade inget på fötterna att det var det, ändå sa han så.

– Det var också mycket skitsnack på Flashback och han blev till och med uthängd med bild. Efteråt har han fått motta hot och kan inte bo kvar i stan. Han har fått lämna Örebro och kunde inte heller jobba på en månad, säger Johann Binninge.

20-åringen begär sammanlagt 47 000 kronor i skadestånd för lidande och förlorad arbetsinkomst.

Mer läsning

Annons