Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ost som frälser – utan stora ord

Annons

@NA Lite-Recept-Rubrik:Mozzarella med bresaola och sparris

@NA Lite-Recept-Personantal:4 portioner, 15 minuter

@NA Lite-Recept-Personantal:Fräscht, lätt och läckert. Allt hänger på en god ost som inte får vara kall.

@NA Lite-Recept-Recept:1-2 mozzarella, gärna buffel-

1 knippa grön sparris

80 g bresaola

1 citron

olivolja

balsamicokräm (finns bl a i Zetas sortiment)

flingsalt

nymalen svartpeppar

pistaschnötter

Se till att osten är rumstemperad. I nödfall: Lägg hela påsen i en skål med varmt vatten medan du förbereder resten.

Bryt av ändarna på sparrisen och skala nedre delen. Ångkoka i i 1-2 minuter, de ska fortfarande vara spänstiga. Kyl ned i isvatten och låt rinna av.

Bryt sönder mozzarellan och fördela på fyra tallrikar, varva med bresaola och sparris. Riv över lite citronskal och pressa över saft. Ringla över olivolja och droppa på några droppar balsamicokräm. Salta, peppra och toppa med grovhackade pistaschnötter.

Mer läsning

Annons