Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Över 400 gripna runt om i USA

Mer än 400 människor har gripits i USA i natt efter beskedet att en polis inte kommer att åtalas för dödande skott.En person är allvarligt skadad efter en skottlossning i Malmö.Här är nyheterna som hände medan du sov.

Annons

Lokalt Regionen får mer makt än vad landstinget har Dagens fullmäktige är både det sista och det första – det sista som landstingsfullmäktige och det första med de nya regionpolitikerna samlade. Från nyåret kommer landstinget att ombildas till region – och få mer makt.

Nio miljarder skattekronor. Det är ingen liten summa de nya politikerna har att förvalta. Men så ska pengarna räcka till en hel del också: Sjukvård, forskning, kommunikationer som tåg och bussar, kultur och regional utveckling bland annat.

System med nämndemän hotar förtroendet

Allmänhetens förtroende för rättsväsendet riskerar att minska i och med att allt fler Sverigedemokrater tar plats som nämndemän i tingsrätten, det säger lagmannen vid Örebro tingsrätt Björn Lindén, till Sveriges Radio Örebro.

Lyssna på inslaget genom att klicka på spelaren till höger.

Sverige

Hickande man bombarderad av tips 

65-årige Ingemar Löfgren i Boden, som vädjat om hjälp från allmänheten efter att ha hickat i fyra år, har nu fått svar - i massor.

- Jag tror jag har fått 70 eller 80 sms, jag har inte hunnit gå igenom dem än. Och det har ringt folk ända från Australien, säger Ingemar Löfgren till Norrbottens-Kuriren.

Skottskadad man till sjukhus 

En man i 20-årsåldern fördes med skottskador till sjukhuset av en privatperson sent på onsdagskvällen.

Mannen ska ha blivit skjuten med flera skott i stadsdelen Krokbäck i Malmö.

- Mannen är allvarligt skadad men det ska vara stabilt enligt sjukhuset, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl vid Skånepolisen till Nattbyrån.

Mer än 400 gripna runt om i USA 

Världen

Mer än 400 människor har gripits runt om i USA till följd av oroligheter efter beskedet att den polis som i augusti sköt ihjäl den svarta tonåringen Michael Brown inte kommer att åtalas, rapporterar Reuters.

Årlig kalkonbenådning i Washington

USA:s president Barack Obama har enligt seden benådat en kalkon. Den något motsägelsefulla traditionen görs varje år dagen före högtiden Thanksgiving, där just kalkon är den klassiska paradrätten.

Mer läsning

Annons