Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överflöd av gåvor i Ramnäs

Mat, vatten och proviant finns i överflöd vid ledningscentralen i Ramnäs. En av dem som hjälper till är Göran Lindström, 67, från Örebro.– Det är strålande hur folk ställer upp, säger han.

Annons
Göran Lindström från Örebro fick hälsa på kungen.

Många privatpersoner har lämnat mat, vatten och proviant för att stödja de som drabbats av branden i Västmanland. NA:s reporter Fredrik Samuelson är på plats vid ledningscentralen i Ramnäs. Han berättar att det finns ett berg av mat och dryck där. Länsstyrelsen i Västmanland har fått så pass mycket gåvor att möjligheterna att ta emot gåvor börjar bli begränsade.

Göran Lindström, 67, från Örebro är gruppledare för Frivilliga resursgruppen (FRG) och har lämnat gåvor vid ledningscentralen. Han kom från sin sommarstuga i Horndal när han hörde att det fanns ett behov av hjälp.

– Jag var själv inte orolig för branden men min svägerska har hus utanför Avesta. Hon fick evakuera hästarna för branden närmade sig, säger Göran Lindström.

FRG kan kallas in om kommunen behöver hjälp i utsatta lägen. De kan till exempel hjälpa till med evakueringar.

Göran Lindström har lastat av dricka och mat och ger information till människor som kommer till ledningscentralen. Han fick också chans att träffa och skaka hand med kungen på onsdagseftermiddagen.

– Jag åker hem senare i dag om de inte behöver mer hjälp, säger han.

Räddningsledningen uppmanar de som vill skänka gåvor att i första hand ringa 073-86 66 956.

Mer läsning

Annons