Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pedagogiska priset delat för första gången

(Uppdaterad 08.08) På onsdagens förmiddag överraskades personalen på Solgläntans förskola med Pedagogiska priset 2015.

Annons

I samlad tropp och laddade med blommor, diplom och en prischeck på 5 000 kronor vandrade en delegation med nämndordförande Andreas Brorsson och förvaltningschef Annika Hallberg i spetsen in genom grinden till förskolan.

Besöket var en total överraskning för de flesta i personalen. Av de sju pristagarna var det bara Teres Engholm som hade blivit förvarnad.

– Nej vad kul, det här var häftigt, utropade Maria Sundqvist efter att hon och kollegorna fått ta emot utmärkelsen.

Inte lika överraskad, men i alla fall lika glad var Teres Engholm, som haft uppdraget att se till att så många som möjligt av förskolans personal var på plats.

– Vi har nominerat oss själva, för jag tycker att vi gör ett väldigt bra jobb, förklarar Teres.

Något som för övrigt priskommittén också med tydlighet ansett.

Vad prispengen på 5 000 kronor ska användas till ska personalen diskutera under kompetensutvecklingsdagen på måndag.

"De har genom sitt arbetssätt skapat ett positivt klimat, en kreativ miljö som främjar barns lärande och utveckling. Arbetslagets arbete har också utvecklat möjligheten till inflytande, trygghet och arbetsro. Genom sitt förändrade arbetssätt lyfter de fram det kompetenta barnet, visar och inspirerar andra att prova nya vägar." lyder juryns motivering till valet av personalen på Solgläntans förskola.

För första gången sedan priset instiftades 2003 delas det ut i två kategorier: Förskola och pedagogisk verksamhet samt Skolbarnomsorg och skola.

I den senare kategorin fick duon Mattias Landmark och Mattias Holmstrand ta emot sitt pris vid Kumlasjöns amfiteater under kvällen.

De båda är pedagoger vid Skogstorpsskolans årskurser F till 5.

"De har genom ett välplanerat arbetssätt skapat en verksamhet som bidrar till trygga och kreativa miljöer för barnen under bland annat rastverksamheten. De har också genom sitt arbete motverkat utanförskap, mobbing och kränkande behandling vilket är viktiga faktorer i att skapa arbetsro, trygghet och lust att lära."

Var juryns motivering till att just de båda fick den andra halvan av Kumla kommuns pedagogiska pris.

Mer läsning

Annons