Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planerna på ”Äventyret” börjar att ta form

Nu börjar Solberga förskolors planer på en ny förskola i gamla ICA-punktens lokaler ta form. – Det finns inga motsättningar mellan att vi bygger en förskola och att kommunen ska bygga en, säger vd Maria-Pia Karlsson.

Annons
Färdiga ritningar. Den nya förskolan blir på 700 kvadratmeter och anpassas för 40-45 barn fördelade på tre barngrupper. Fyra förskollärare och fyra barnskötare är tänkt bemanning, berättar förskolechef Anna Almlöf och vd Maria-Pia Karlsson.

Det är Örebroföretaget Ekströms bygg som äger lokalerna. Tillsammans med företagets arkitekter har Solberga tagit fram en ritning på förskolan. I dagarna ska en bygglovsansökan lämnas in.

– Vi litar på att BMB handlägger det här lika snabbt som sist, säger Anna Almlöf.

Nästa vecka kommer politike r från Nora till Solbergas förskola i Lindesberg för att göra studiebesök. Den 27 maj ska kommunstyrelsen behandla ansökan.

Får man grönt ljus kan arbetena sätta i gång. I augusti är planen att förskolan ska öppna.

–Det är inga stora ombyggnationer det rör sig om. I Lindesberg tog det en månad att bygga om, säger Almlöf.

Att kommunen beslutat att bygga en ny förskola påverkar inte Solbergas planer, menar de.

– Kommunen bygger en förskola och samtidigt får de en ny av oss. Noraborna vill ha valfrihet. Det ser vi på den respons vi har fått. Nu får de två nya förskolor att välja på, säger Anna Almlöf.

Hittills har man fått in ett tjugotal ansökningar till den nya förskolan med arbetsnamnet Äventyret.

– Vi tyckte Punkten lät lite tråkigt. Äventyret sätter press på oss att leva upp till namnet, det gillar vi, säger Maria-Pia Karlsson.

Mer läsning

Annons