Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen i Uppsala utreder kidnappning utan Örebro

Det misstänkta människorovet i Uppsala har kopplingar till Örebro län men Uppsalapolisen behöver ingen hjälp.

Annons

Den 25-årige studenten, som ursprungligen är från Linköping, försvann i onsdags från sitt hem i Uppsala. På måndagsmorgonen greps och anhölls två personer misstänkta för kidnappning. Fallet berör även Örebro då den förvunnes mobiltelefon har varit uppkopplad mot mobilmaster i i Örebro län på nyårsaftonen. 

Om en mobiltelefon pejlats av en mast i Örebro innebär det att telefonen faktiskt har befunnit sig i staden?- Avståndet till masten är svårt att precisera beroende på om det är byggnader i vägen och så vidare men i princip kan man säga att telefonen måste befunnit sig max tio kilometer från den mast som den kopplat upp sig mot, säger Peter Ekstedt, presschef på Post- och telestyrelsen.

Enligt polisen i Örebro har telefonen på nyårsaftonen varit uppkopplad mot en mobilmast i centrala Örebro och en i Laxå. Den försvunnes telefon befanns alltså då inom tio kilometers radie från masterna.

På Uppsalapolisen är man fåordig om människorovsutredningen i allmänhet och Örebrospåret i synnerhet.

- Vi har inga nya uppgifter att gå ut med eftersom vi inte vill lämna ut något från förundersökningen, säger Lisa Sannervik presstaleskvinna på Uppsalapolisen.

Jobbar ni vidare med Örebrospåret där den försvunnes telefon kopplats upp mot telemaster i Örebro och Laxå?-Det är uppgifter som Örebropolisen gick ut med när det här ärendet fortfarande betraktades som ett försvinnande. Jag kan inte säga mer om vad vi gör eller inte gör förutom att det här är ett stort ärende för oss.

Är det bara Uppsalapolisen som arbetar med ärendet?-Som det ser ut i nuläget, ja.

Enligt unt.se är de två anhållna personerna sedan tidigare misstänkta för försök till bedrägeri och grov utpressning i Linköpingstrakten.

Mer läsning

Annons