Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen körde iväg högerextremister

I Örebro län finns inget tillstånd beviljat för någon demonstration i dag, på nationaldagen, enligt Örebrobropolisen. Däremot har örebropolisen lotsat ett antal högerextremister genom länet.

Annons

Redan tidigt i morse var det bråk mellan högerextremister och afa, antifascistisk aktion i Göteborg. En man skadades och fick föras till sjukhus.

Det finns också tydliga tecken på att det planeras demonstrationer och möten i Stockholm. Under förmiddagen har flera bilar med kända högerextremister passerat genom länet.

- Vi fick indikationer om att några kända nazister var på väg genom länet. Därför åkte vi och mötte dem, snackade lite med dem, och följde dem till länsgränsen där de möttes av Västeråspolisen, säger Stefan Widén, biträdande vakthavande befäl vid örebropolisen.

- Vi hade inga misstankar om att de planerade att stanna och demonstrera här. Men vi ville helt enkelt se vad de hade för planer och se till att de lämnade länet. Vi har ju haft problem i Nora på nationaldagen tidigare år, och vill inte att det upprepas, säger han.

Vid bråket i Göteborg användes järnrör som tillhyggen, och polisen misstänker att det var ett uppgjort slagsmål mellan de båda grupperna.

Mer läsning

Annons