Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisens teorier angåendemordförsöket hemlighålls

Polis och åklagare har nu en bild av vad som ligger bakom de båda morden i Stockholm samt mordförsöket i Zinkgruvan i Sydnärke, som en 35-åring misstänks för.

Annons

Men teorierna är omgivna av sekretess.

– Det är de här uppgifterna utredarna nu jobbar med att få klarhet i. Mordoffrens anhöriga och den som utsattes för mordförsöket behöver få besked. Offren var och är personer som inte har någon del i detta, säger pressinformatör Ulf Göranzon vid länskriminalen i Stockholm.

Polisen upptäckte under utredningen av ett mord på en man i 30-årsåldern i Rotebro i februari vissa kopplingar till ett mord i Skärholmen, och till mordförsöket i Sydnärke. Men sekretessen är hög och inga kommentarer lämnas om vad sambanden kan bestå i.

Ulf Göranzon berättar om ett jättelikt material i utredningen. Mängder av förhör med personer som informerat om olika saker.

– Vi har också beslag och annat som är till hjälp.

Den häktade 35-åringen är förutom morden och mordförsöket misstänkt för grovt vapenbrott, i Stockholm, under den gångna vintern fram till gripandet.

Vad innebär de misstankarna?

– Det kan jag inte gå in på annat än att det är vapenbrott, säger Ulf Göranzon.

Polisen ser klara kopplingar i tillvägagångssättet vid morden i Rotebro och Skärholmen.

– Offren har lurats komma ut ur sin bostad och sedan blivit skjutna. Så var det inte vid mordförsöket i Zinkgruvan. Där kom mannen hem i bil och utsattes för skottlossning, också utomhus.

Vid häktningsförhandlingen i onsdags då 35-åringen häktades för mordet i Skärholmen och mordförsöket i Zinkgruvan, nekade han till brotten. Han är sedan tidigare häktad för mordet i Rotebro.

Mer läsning

Annons