Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisjakt i natt efter smash and grab-kupp

(UPPDATERAD 05:40) En parfymeributik på Nygatan i Arboga utsattes för en smash and grab-kupp vid tvåtiden under natten mot torsdagen.

Annons

Flera polispatruller i Västmanland sökte under natten efter gärningsmännen. Polisen i Örebro och andra angränsande län hade också kontaktats för att hålla utkik efter tjuvarna.

Vid fyratiden på morgonen kunde en av de misstänkta gärningsmännen gripas i Stockholm sedan den bil tjuvarna färdades i stoppats av polisen.

Gripit en

- Några av gärningsmännen lyckades smita iväg, men vi har i alla fall gripit en och dessutom fanns stöldgodset i bilen, säger Jimmy Lindvall, befäl vid länskommunikationscentralen vid polisen i Västmanland.

Enligt Jimmy Lindvall är stöldgodset värt väldigt mycket pengar. Men hur mycket det handlar om vill han inte säga.

- Jag kan bara säga att det handlar om stora värden, säger han.

Flera säckar med gods

Det var vid tvåtiden som butiken på Nygatan utsattes för en så kallad smash and grab-kupp. En personbil körde fram till butiken och flera personer ska sedan ha tagit sig in i butiken. Vittnen har sett minst tre gärningsmän bära ut flera säckar med stöldgods från butiken och lastat dem i bilen utanför.

Flera personer uppmärksammade inbrottet och polisen fick flera samtal från privatpersoner som blev vittnen till kuppen.

Gärningsmännen försvann från platsen i en mörk bil. En stor polisstyrka sökte efter gärningsmännen under natten och tidigt på morgonen gav det resultat.

- Nu hoppas vi också kunna gripa de gärningsmän som lyckades smita undan, säger Jimmy Lindvall.

Mer läsning

Annons