Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polismördare greps efter 48 dagars jakt

Sverige skönmålas i den rapport som regeringen skickat till FN:s råd för mänskliga rättigheter hävdar en människorättsorganisation.I USA greps under natten den misstänkte polismördaren Eric Frein efter 48 dygn på flykt.Här är nattens nyhetssammanfattning.

Annons

Lokalt Polisbilar fortsätter cirkulera

Polisen fortsatte på senkvällen och natten att punktmarkera ett stort antal medlemmar ur bland annat de kriminella nätverken Romano och X-team. Gängen  cirkulerade i centrala Örebro under torsdagen och orsakade en stor polisinsats.

– Efter midnatt lugnade det ner sig. En del av gängmedlemmarna har lämnat vårt län. Några är naturligtvis kvar. Vi kommer att fortsätta köar den här särskilda insatsen fram till åtminstone eftermiddagen, säger Anders Wallin, vakthavande befäl vid Örebropolisen.Bilbrand på GranrisvägenEn bilbrand på Granrisvägen upptäcktes i natt i Örebro. Branden tros vara anlagd.

Polisen fick in larm om bilbranden vid 22.30-tiden på torsdagskvällen. 

CRD: Sverige mörkar diskriminering

SverigeSverige skönmålas i den rapport som regeringen skickat till FN:s råd för mänskliga rättigheter. Det hävdar organisationen Civil Rights Defender (CRD).

Rapporten ska bilda underlag för den granskning av Sverige som sker i FN-rådet i slutet av januari. Där redovisar regeringen arbetet för att förbättra mänskliga rättigheter i Sverige.

Världen Misstänkt polismördare greps efter lång flykt

Den 48 dygn långa jakten på misstänkte polismördaren Eric Frein i Pennsylvania är över, enligt ABC News.

Frein greps vid en övergiven flygplanshangar på torsdagen.

Gripandet gick lugnt till och Frein behövde ingen läkarvård, trots att han varit på flykt i över en månad. Vid gripandet bar Frein ett krypskyttegevär och knivar på sig, rapporterar ABC News.

Frein har under flykten legat på FBI:s lista över de mest efterlysta personerna.

Kolla på inslaget från ABC News genom att klicka på spelaren högst upp i artikeln.

En miljon flygblad över Nordkorea 

Sydkoreanska aktivister släppte på fredagen ner mer än en miljon flygblad över Nordkorea — ett drag som sannolikt gör Pyongyang rasande. Flygbladen har skickats över gränsen i paket med 24 gasballonger.

Förutom blad med budskap där Kim Jong-Un-styret i Nordkorea fördöms innehöll paketen amerikanska endollarsedlar, dvd-filmer och små radioapparater.

Mer läsning

Annons