Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker bor på 16 kvadratmeter

Vänsterpartiets Daniel Riazat är riksdagspolitikern som bor allra minst. Han får nöja sig med 16 kvadratmeter.En domstol i USA har fällt fyra före detta vakter från den privata säkerhetsfirman Blackwater för den massaker i Iraks huvudstad Bagdad 2007.Här är nattens nyhetssammanfattning.

Annons

Lokalt Människorättskämpe på besök i Örebro

Doktor Denis Mukwege som just nu besöker Örebro fick i tisdags EU-parlamentets pris för mänskliga rättigheter och tankefrihet. I en intervju med NA undrar Mukwege om EU är beredda att bidra i arbetet för fred i Kongo-Kinshasa.

– Om jag får ett pris som inte förändrar någonting för mig eller för kvinnorna i mitt land. Vad är då anledningen till att jag får ett pris? säger Denis Mukwege.

Sverige

37-åring häktad för Gävlemord

En 37-årig man har häktats för mordet på en 32-årig man i stadsdelen Öster i Gävle i förra veckan. Han är skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden, uppger flera medier på nätet.

Politiker bor på 16 kvadratmeter

Vänsterpartiets Daniel Riazat är riksdagspolitikern som bor allra minst. Han får nöja sig med 16 kvadratmeter när han tog över förre gruppledaren Hans Lindes rum.

Riksdagen erbjuder alla riksdagsledamöter med mer än fem mil till jobbet ett övernattningsrum eller lägenhet i närheten av riksdagen. Riazat räknar dock med att leta efter något större.

Världen

Säkerhetsvakter dömda för massaker

En domstol i USA har fällt fyra före detta vakter från den privata säkerhetsfirman Blackwater för den massaker i Iraks huvudstad Bagdad 2007 som kostade minst 14 människor livet.

Mer läsning

Annons