Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Positiva reaktioner påplanerna för Norrcity

Även om åtgärdsplanen för Norrcity inte innebär så mycket nyheter, välkomnas den av de fastighetsägare NA har talat med.

Annons

– Det är bra med ett tydligt ställningstagande att inte satsa på samma köpcentrum som på Söder. Det finns inte underlag för båda, säger Marianne Fransson, vd på fastighetsbolaget Esswege.Hon berättar att hon tycker tanken att utveckla Resecentrum är bra och att satsa på Fredsgatan som en inkörsport.

– Att göra Fredsgatan lite trevligare är viktigt eftersom det är vägen in i Norrcity för så många. Däremot är jag lite tveksam till att bygga kontor på tomten intill Myrorna. Vi äger ju kvarteret där och ser gärna att det bebyggs men jag är tveksam till att det går att hyra ut fler kontor i området. Jag skulle hellre se att vy bygger lägenheter i så fall, säger Marianne Fransson.

– Även satsningen på Järntorget tror jag är positiv för utvecklingen av Norrcity.

– Ja, det här är ju en process där vi är med hela tiden och det är väldigt bra att vi fastighetsägare träffas. Det gäller ju att vi inte tittar för snävt på våra egna intressen, utan kan se till helheten, säger Dan Ragnarsson, vd på Ragnarsson fastigheter. Som exempel nämner han bygget av nya Rättscentrum som tillför området nya arbetsplatser, samtidigt som det medför att några fastighetsägare förlorar hyresgäster i den omflyttning som sker i och med bygget.Han pekar på att Norrcity redan har lite av den profil åtgärdsplanen pekar på.

– Vi fastighetsägare driver ett medvetet arbete för att få in rätt hyresgäster men det måste fungera i hela kedjan. Ska vi satsa på servicenäringar som till exempel kemtvättar kräver fler möjligheter till korttidsparkeringar längs gatan. Då ställer man inte bilen i ett parkeringsgarage.

– Det finns flera idéer att presentera och diskutera längre fram för en fortsatt positiv utveckling av Norrcity, säger Dan Ragnarsson.

Läs om fler reaktioner på nya Norrcity i dagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons