Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Potatishandlaren till Linde och Nora

Potatishandlaren kommer till Lindesberg. Och till Nora. Som teaterföreställning. I april visas Potatishandlaren i Lindesbergs Folkets hus och på Nora teaterbiograf.

Annons

Den 13 april ges föreställningen i Lindesberg. Den 17 april visas föreställningen i Nora.

- Många har sett Lars Molins filmatisering av Ulla Ekhs novell med Rolf Lassgård i rollen som potatishandlaren. Nu kommer teaterföreställningen Potatishandlaren till Lindesberg. Föreställningen går av stapeln en måndagskväll, vilket är ovanligt, men vi tror på att lindesbergarna kommer, berättar Monica Lehn Domnick, Lindesbergs Riksteaterförening, i ett pressmeddelande.

Cecilia hjalmarsson produktion ger Potatishandlaren som är inspirerad av Lars Molins klassiska film/skröna med samma namn. Grundhandlingen i teaterföreställningen Potatishandlaren är kortfattat denna: Fru Johansson bor med dottern Märta. Modern börjar komma till åren och har problem med knäna. Hon oroar sig för dottern och skulle gärna se att en riktig karl kom till gården. Varför kan inte den snart överåriga dottern träffa någon att bli kär i och gifta sig? Märta tycks helt ointresserad av karlar ända tills Potatishandlaren kommer för att sälja sin potatis. Potatishandlaren är en varm och humoristisk historia som värnar om individen.

I Lars Molins filmatisering av Potatishandlaren spelar Rolf Lassgård potatishandlaren, Ingvar Hirdwall pappan på gården och Eva Gröndahl spelar den ogifta dottern Märta.

I teateruppsättningen som ges i Lindesberg är skådespelarna följande: Cecilia Hjalmarsson, Magnus Nylander, Katrin Melin, Magnus Ödehn/Jens Olsson, Kjell Herlöfsson.

I Lindesberg arrangeras föreställningen av Lindesbergs Riksteaterförening. I Nora av Nora Teaterförening.

Mer läsning

Annons